Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 200 g Mandeln
- 150 g Zucker
- 1 Orange, unbehandelt, Schale fein gerieben, Saft ausgepresst
- 1 geh. TL Backpulver
- 70 g Mehl
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 75 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken-Tarte
4 Std. 30 Min
Sizilianisches Mandelgebäck
30min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 Std.
Torta della nonna
2 Std. 10 Min
Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2 Std.
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Aprikosen-Cheesecake
7 Std.
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.