![Sizilianisches Mandelgebäck Sizilianisches Mandelgebäck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D389322B-A5D3-4451-8BD4-DFC7B5433B17/Derivates/4fad72c5-c881-4723-bff8-b0d92f4c6962.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 150 g Mandeln, blanchiert
- 30 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Eiweiß
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 20 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 80 g Mandeln, gehobelt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 364 kJ / 87 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandelhörnchen
1h
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1h 40min
Nussberge
45 min
Florentiner
2sa
Walnussplätzchen
1 godz. 30 min
Zitronenküsse
1sa 50 dk
Kardamomkekse mit Pistazien
1 godz. 30 min
Tonka-Kipferl
3 godz. 15 min
Erdnuss-Sesam-Taler
2 godz. 20 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2sa 30 dk