![Pan de espelta Pan de espelta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADD03A11-2BCE-45B4-956F-BD549A34FED9/Derivates/2844b4e2-698d-4bca-b52b-d3e3007a10e1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 10 g de miel
- 500 g de harina de espelta
-
300
g de harina de centeno
lub 300 g de harina integral de centeno - 2 ½ cucharaditas de sal
- 50 g de pipas de girasol
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 Std. 30 Min
Hogaza integral
5 Std.
Panecillos de espelta
16 godz. 30 min
Pan rústico de higos y aceitunas
2h 15min
Barras de trigo y espelta con masa madre
21h
Pan de arroz integral con harina de espelta y semillas
8 Std. 10 Min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2h 15min
Pan rústico de cúrcuma
9h 30 min
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 Std.
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 Std.
Pan integral con harina multicereales
3h 50min