Gunkan-maki de salmón

Gunkan-maki de salmón

4.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
18 unidades

Składniki

  • ½ cucharadita de sal
  • 20 g de vinagre de arroz
  • 10 g de azúcar
  • 150 g de arroz de grano redondo
  • 1 trozo de alga kombu (opcjonalnie) de 2x2 cm
  • 180 g de agua
  • ½ cucharadita de aceite vegetal
  • 150 g de lomo de salmón fresco sin piel ni espinas (ver sugerencia)
  • 1 cucharada cebollino fresco picado
  • 20 - 30 g de mayonesa
  • 1 pepino con piel en mitades longitudinales sin semillas
  • 3 láminas de alga nori
  • 1 cucharadita de wasabi en pasta
  • 50 g de huevas de salmón
  • jengibre encurtido en láminas para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 18 unidades

Sód 1970.3 mg
Białko 48.3 g
Kalorie 4699.8 kJ / 1124.3 kcal
Tłuszcz 44.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 132 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...