Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Cakes
- 80 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 medium eggs
- 240 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 130 g Greek yoghurt
Lemon Curd
- 110 g caster sugar
- 1 - 2 lemons, zest and juice
- 80 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 medium egg
Swiss Meringue
- 3 egg whites, from medium eggs
- 140 g caster sugar
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 Std.
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Profiteroles
2h 15min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Mini Iced Fingers
2 Std. 10 Min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3 Std. 45 Min
Butterscotch Banana Sponge Pudding
1h 5min
Seriously Lemony Slice
1h 20 min
Mango Swiss Roll
40 min
Lemon meringue tart
2 Std. 30 Min
Red Velvet Cake
1h 20 min
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6h 20min