Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g almonds
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g gluten free flour (see tip)
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 300 g sparkling mineral water
- 3 large eggs, 1 beaten for glazing
- 1 Tbsp sugar
- 1 Tbsp xanthan gum
- 1 ½ tsp gluten-free baking powder
- 1 tsp fine sea salt
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- 100 g water, hot
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 893 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 276 mg
Alternatywne przepisy
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std.
Gluten-Free Focaccia Bread
1 Std.
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.
Gluten Free Plain Flour
5 Min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35min
Gluten Free Bread
1h 40min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1 Std. 10 Min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min
Gluten-Free Pizza Dough
1 Std. 10 Min