
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 70 g white rice
- 260 g water
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast crumbled - 1 tsp sugar
- 250 g gluten-free plain white flour (see tip)
- 1 ½ tsp xanthan gum
- 1 tsp fine sea salt
- olive oil for greasing
Toppings and Tomato Sauce
- 250 g mozzarella drained, sliced (1 cm)
- 50 g sun-dried tomatoes in oil drained
- 15 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 200 g tinned chopped tomatoes
- ½ tsp dried oregano
- ¼ tsp fine sea salt
- 10 fresh basil leaves
Assembly
- 16 fresh basil leaves
- 8 tinned anchovy fillets
- 1 - 1 ½ Tbsp pickled capers drained, to taste
- 40 g rocket leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 188.6 kcal / 789.1 kJ
- Białko
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 470 mg