Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radieschenquark
- 2 Bund Radieschen, Blätter entfernt
- 250 g Quark, 20% Fett
- 200 g Schmand
- 2 Pck. Kresse, abgezupft
- 10 g Zitronensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
Nudelpuffer
- 400 g Fadennudeln
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 2 Peperoni, rot, entkernt, in Stücken
- 4 Eier
- 50 g Milch
- 70 g Mehl
- 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2674 kJ / 638 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gurken-Dill-Sauce zu Dinkelnudeln
30min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 Std.
Knödelteig-Schnitten
35min
Frikadellen aus Brotresten
45min
Reisbratlinge mit Apfel-Radieschen-Quark
2h
Tomatenspätzle
15 Min
Kräuterbuchteln mit Eier-Schnittlauch-Salat
1 Std. 30 Min
Brot-Puffer
30min
Tassenknödel mit Tomaten-Parmesan-Kern
1 Std.
Carbonara-Nudel-Nester
1 Std.
Kartoffelgratin ruck-zuck
45min
Brotknöpfle
35min