![Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D1DC44C6-0533-478B-8D55-4FB57F00D4FE/Derivates/a56bde04-e900-48ba-ae00-9152b6af98f2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kirschpfannkuchen
- 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft
- 320 g Milch
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 40 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- ¼ TL Salz
Stracciatella-Quark
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 500 g Quark, 20% Fett
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2740 kJ / 654 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Milch-Couscous mit Zucker und Zimt
10min
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1 Std.
Banoffee-Auflauf
1 Std. 40 Min
Schoko-Trauben-Törtchen
1 Std.
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1h 20min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 godz. 30 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 Std.
Bananen-Schoki-Pudding
2 Std. 15 Min
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 Min
Toast Hawaii Style
25min