Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kirschpfannkuchen
- 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft
- 320 g Milch
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 40 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- ¼ TL Salz
Stracciatella-Quark
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 500 g Quark, 20% Fett
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2740 kJ / 654 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1j
Milchsandwich
1j 30 menit
Quark-Hefe-Taler
2h 15 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1h 10 min
Limetten-Milchreis-Tarte
3sa
Süße Focaccia mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1j
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1j 30 menit
Pudding Oma Erna
2j 30 menit
Milch-Couscous mit Zucker und Zimt
10 min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1j