Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark
TM6 TM5

Kirschpfannkuchen mit Stracciatella-Quark

3.6 (100 ocen)

Składniki

Kirschpfannkuchen

  • 1 Glas Schattenmorellen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft
  • 320 g Milch
  • 3 Eier
  • 150 g Mehl
  • 40 g Zucker
  • 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 TL Backpulver
  • ¼ TL Salz

Stracciatella-Quark

  • 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 500 g Quark, 20% Fett
  • 25 g Vanillezucker, selbst gemacht

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2740 kJ / 654 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy