El mejor pastel de chocolate

El mejor pastel de chocolate

4.1 227 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porciones

Składniki

Betún de chocolate
  • 135 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 220 g de azúcar glass
  • 50 g cocoa en polvo
  • 1 cdita de sal fina
  • 1 cdita de vainilla
  • 1 - 2 cdas de leche
Pastel de chocolate
  • 450 g de azúcar refinada
  • 225 g de harina
  • 75 g cocoa en polvo
  • 1 ½ cdita de polvo para hornear
  • ½ cdita de sal fina
  • 2 huevos
  • 245 g de crema tipo media crema
  • 250 g de café preparado cargado
  • 120 g de aceite vegetal
  • 1 cda de vainilla
Decoración
  • flores comestibles los necesarios para decorar
    frutos rojos variados, frescos, los necesarios para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 2214 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...