Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Betún de chocolate
- 135 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 220 g de azúcar glass
- 50 g cocoa en polvo
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de vainilla
- 1 - 2 cdas de leche
Pastel de chocolate
- 450 g de azúcar refinada
- 225 g de harina
- 75 g cocoa en polvo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 2 huevos
- 245 g de crema, tipo media crema
- 250 g de café preparado, cargado
- 120 g de aceite vegetal
- 1 cda de vainilla
Decoración
-
flores comestibles, los necesarios para decorar
lub frutos rojos variados, frescos, los necesarios para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2214 kJ / 527 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pastel de jengibre con betún de especias
3óra
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Panqué de vainilla
2sa 40 dk
Pastel de chocolate y almendras
25 Min
Pastel de chocolate con avellanas
2sa 40 dk
Betún de queso crema
5 min
Pan de elote
2 godz.
Festejo de zanahoria
2u. 55min
Garibaldis
40 min
Conchas Gourmet
3h 15min
Bisquets
40 min
Roles de canela con glaseado
2h 30min