Pastel de vainilla con betún de chocolate

Pastel de vainilla con betún de chocolate

4.5 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 rebanadas

Składniki

Bizcocho de vainilla
  • 4 huevos grandes
  • 300 g de leche entera de vaca
  • 1 cda de jugo de limón recién exprimido
  • 140 g de mantequilla sin sal en cubos, a temperatura ambiente
  • 60 g de aceite vegetal
  • 360 g de azúcar refinada
  • 330 g de harina de trigo
  • 3 cdas de fécula de maíz
  • 2 cditas de polvo para hornear
  • ½ cdita de bicarbonato de sodio
  • ½ cdita de sal fina
  • 1 cda de extracto de vainilla natural
Betún de chocolate
  • 360 g de mantequilla sin sal en cubos, a temperatura ambiente
  • 90 g de cocoa en polvo
  • 480 g de azúcar glass
  • 90 g de leche entera

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 453 mg
Białko 8 g
Kalorie 3428 kJ / 816 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...