Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de vainilla
- 4 huevos grandes
- 300 g de leche entera de vaca
- 1 cda de jugo de limón recién exprimido
- 140 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 60 g de aceite vegetal
- 360 g de azúcar refinada
- 330 g de harina de trigo
- 3 cdas de fécula de maíz
- 2 cditas de polvo para hornear
- ½ cdita de bicarbonato de sodio
- ½ cdita de sal fina
- 1 cda de extracto de vainilla natural
Betún de chocolate
- 360 g de mantequilla sin sal, en cubos, a temperatura ambiente
- 90 g de cocoa en polvo
- 480 g de azúcar glass
- 90 g de leche entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 3428 kJ / 816 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 453 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 min
El mejor pastel de chocolate
1 godz.
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Rosca de reyes
4 godz.
Betún de queso crema
5 min
Panqué de vainilla
2h 40min
Panqué de plátano
1h 50min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Bisquets
40min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min
Pay de manzana casero
2h 20min
Hot cakes
25min