Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

3.2 146 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 80 g zucchero
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • 120 g di burro morbido a pezzi
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 210 g di farina tipo 00
Crema pasticcera alla vaniglia
  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli d'uovo
  • 100 g zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 250 g di fragole a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 fette

Sód 1109 mg
Białko 76 g
Kalorie 14826 kJ / 3541 kcal
Tłuszcz 176 g
Błonnik 14.1 g
Tłuszcz nasycony 93 g
Węglowodany 407 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...