Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 210 g di farina tipo 00
Crema pasticcera alla vaniglia
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole a fette
- Wartości odżywcze
- na 10 fette
- Kalorie
- 14826 kJ / 3541 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 407 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Tłuszcz nasycony
- 93 g
- Błonnik
- 14.1 g
- Sód
- 1109 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Millefoglie alle arance
4 godz.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30 min
Crostata di frutta fresca con Affettatutto Bimby® (TM6)
7 godz.
Torta della nonna
1h 30 min
Torta noci e cioccolato
1h 30 min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20 min
Torta cremosa al limone
2 godz. 30 min
Torta alle fragole
2h
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3h 45min
Torta mimosa
1h 5min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4 godz.