![Butterkuchen Butterkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f7b54c7-f7d7-4405-8b27-a09b61db0e0d/Derivates/d3e809f0-d69e-4afa-a8f3-4edf113b3714.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 Eier
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 120 g Mandeln, gehobelt
- 120 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1161 kJ / 278 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Sonntagsstuten
2hod. 25min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2sa 30 dk
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Zitronenkuchen
2sa
Mutzenmandeln mit Marzipan
1h 20min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2sa 30 dk
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Marzipan-Butterkuchen
3sa
Rührkuchen
1h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3sa
Tortenboden
45 min
Frankfurter Kranz
6h