Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 Eier
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 120 g Mandeln, gehobelt
- 120 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stücke
- Kalorie
- 1161 kJ / 278 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Heidesand
2 Std. 50 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2j 30 menit
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15 min
Marzipan-Butterkuchen
3sa
Mutzenmandeln mit Marzipan
1j 20 menit
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2j 30 menit
Tortenboden
45 Min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Rührkuchen
1h 10 min
Bergische Waffeln
20 min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20 min