Urządzenia i Akcesoria
Butterkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
20 Stücke
Składniki
-
Milch100 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten550 g
-
Eier3
-
Butter weich, in Stücken300 g
-
Salz½ TL
-
Mandeln, gehobelt120 g
-
Sahne120 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stücke
Białko
5 g
Kalorie
1161 kJ /
278 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Rosinenstuten
3 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Tortenboden
45 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min