Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 140 g água
- 250 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Gelado
- 2 folhas de gelatina neutra cortada em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar a gelatina
- 200 g bolacha Maria
- 150 g amêndoa
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 370 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2958.1 kJ / 707 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 188.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Ovos-moles
1 Std.
Mousse de chocolate
3 godz. 20 min
Cocotes
40 Min
Tempestade de café
10 min
Gelado de Dom Rodrigo
13 Std.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 godz. 30 min
Canelones de chocolate com molho de morango
55min
Batido de framboesa e merengue
15min
Gelatinas de leite
7h 30min
Delícia de chocolate merengada
4h 30min
Baba de camelo e avelãs
30 Min