Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos-moles
- 140 g água
- 250 g açúcar
- 8 gemas de ovo
Gelado
- 2 folhas de gelatina neutra cortada em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar a gelatina
- 200 g bolacha Maria
- 150 g amêndoa
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 370 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2958.1 kJ / 707 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 188.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim que não vai ao forno
6h
Doce da casa
2 Std. 30 Min
Blättertorte
2 Std.
Summer pudding
8 godz.
Bolo Alasca
8 godz.
Alfajor
1 Std. 20 Min
Petit-fours
48 godz.
Taça dos reis
8 godz.
Bacalhau no pão gratinado
1j
Copinhos
1j 30 menit
Cassata de avelã e chocolate
8 godz.
Peitos de frango com espumante e legumes gratinados
1 Std. 5 Min