
Urządzenia i Akcesoria
Bolo de Baptizado
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 doses
Składniki
Bolo
-
Manteiga q.b. p/ untar
-
ovos10
-
açúcar400 g
-
farinha c/ fermento250 g
Recheio
-
amêndoa s/ pele150 g
-
água140 g
-
açúcar250 g
-
gemas de ovo8
Cobertura
-
geleia de alperce250 g
-
pasta de açúcar1000 g
-
açúcar200 g
-
clara de ovo (35 g aprox.)1
-
sumo de limão4 - 5 gotas de
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
433.8 kcal /
1815 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
76.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
107.7 mg