Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 680 g leite condensado
- 400 g natas
- 200 g leite
- Caramelo líquido q.b.
- Pérolas prateadas q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1950.7 kJ / 466.2 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 142.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim flan
3 Std.
Arroz-doce
40min
Pudim de leite condensado e café
1 Std.
Bolo pudim
3 Std.
Boleima de maçã e canela
45min
Bolo Alasca
8h
Pudim gelado de leite condensado
8h 20min
Delícia de abacaxi
15 Min
Pudim de arroz-doce e molho de framboesa
9h
Ovo estrelado
40min
Mousse de fruta
6h
Mousse de pêssego
3 Std.