Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chourição
- 200 g leite
- 20 g azeite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 1 gema de ovo batida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 115 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1 Std.
Molho béarnaise
15 Min
Sanduíche com pasta de fiambre em pão de forma
11h 50 min
Trança
2 Std. 20 Min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4 Std.
Bolo cassata
40 Min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Bolo Mimoso
55min
Brioches divertidos
1 Std.
Piza 4 estações
1 Std.
Merendas
2 Std.
Merendas com massa de piza
1 Std. 10 Min