Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 20 g açúcar
- 50 g manteiga
- 410 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 237 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Bolinhas de chourição
1 Std.
Carcaças
1h 40min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Pão de forma sem côdea
2h
Trança
2 Std. 20 Min
Carcaças
1 Std. 50 Min
Pães de leite
25 Min
Artisan bread
1 Std. 30 Min
Cacetinhos de centeio
1 Std. 30 Min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Croissants
2h