Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 牛肉片
- 25 克 醬油
- 5 克 味醂
- 10 克 米酒
- ¼ 茶匙 太白粉
- 25 克 油
- 10 克 薑 ,切絲
- 5 克 乾辣椒 ,切段(約1公分)
- ¼ 茶匙 花椒粒
- 10 - 15 克 陳皮 ,泡軟,切條(約0.5公分),依個人口味調整
- 30 克 水
- 10 克 糖
- 1 根 蔥 ,取蔥綠,切段(約4公分)
- ½ 茶匙 烏醋
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 2979.9 kJ / 712.8 kcal
- Białko
- 54.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 147 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1455 mg