陳皮炒牛肉
TM6 TM5

陳皮炒牛肉

4.0 (4 oceny)

Składniki

  • 250 克 牛肉片
  • 25 克 醬油
  • 5 克 味醂
  • 10 克 米酒
  • ¼ 茶匙 太白粉
  • 25 克 油
  • 10 克 薑 ,切絲
  • 5 克 乾辣椒 ,切段(約1公分)
  • ¼ 茶匙 花椒粒
  • 10 - 15 克 陳皮 ,泡軟,切條(約0.5公分),依個人口味調整
  • 30 克 水
  • 10 克 糖
  • 1 根 蔥 ,取蔥綠,切段(約4公分)
  • ½ 茶匙 烏醋

Wartości odżywcze
na 4 人份
Kalorie
2979.9 kJ / 712.8 kcal
Białko
54.2 g
Węglowodany
48.8 g
Tłuszcz
37.1 g
Tłuszcz nasycony
147 g
Błonnik
3.2 g
Sód
1455 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy