Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 de caramelo líquido (para los moldes)
- 2 peras en almíbar en mitades y escurridas
- 500 g de leche entera
- 1 vaina de vainilla (abierta longitudinalmente)
- 110 g de azúcar
- 4 huevos
- 800 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Crema de vainilla con pera al azafrán
2h 30 min
Bavaroise de sandía
5h
Batido valenciano
5 min
Natillas de naranja con chocolate
2h 15min
Pudin diplomático
1h 40min
Natillas de vainilla con merengue de leche y polvo de mandarinas
1h 30min
Flan de avellanas
5h 15min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Tarta de melocotón
1h 15 min
Pudin de calabaza y naranja
1h 30min
Tarta de naranja
5h
Flan de nata y vainilla
5 godz. 50 min