Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Enten-Konfit
- 6 Zweige frische Kräuter, gemischt (z. B. Rosmarin, Thymian, Salbei)
- 1500 g Öl
- 2 Entenkeulen, mit Haut und Knochen (ca. 600 g)
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
Mini-Gemüse-Quiches
- 100 g Weißwein
- 100 g Olivenöl
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Blattspinat, frisch, grob gehackt
- 45 g getrocknete Tomaten, in Stücken
- ¾ TL Oregano, getrocknet
- 1 - 2 Prisen Muskat
- ½ TL Pfeffer
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 4 Eier
- 60 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1216 kJ / 291 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 270 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce Béarnaise
40min
Vitello Tonnato
48u.
Chowder
45 Min
Bánh-mì-Sandwiches mit Schweinebauch
3h 30min
Terrine Provençale
2 Std.
Tarte Tatin
1小时 15 分钟
Patatas Bravas mit Chorizo
1小时 15 分钟
Pita-Sandwich gefüllt mit Steak und Chimichurri
40min
Roastbeef-Aufschnitt mit Sauce Tartare
3hod.
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3hod.
Tarte Tatin mit Zwiebeln und Baconjam
1小时
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40min