Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 600 g água
- 600 g leite
- 600 g cebola branca cortada em pedaços
- 120 g manteiga
- 1 c. chá de folhas de tomilho fresco, mais q.b. p/ guarnecer
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Crème au Moulin Vert
40 Min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 Min
Creme de batata com ovo cozido
40 Min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 godz. 25 min
Creme de curgete
40 Min
Creme de feijão-branco
30 Min
Creme de castanha e aipo
40 Min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30 Min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50 Min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45 Min
Creme de ervilhas e agrião
45 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min