Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 dentes de alho
- 600 g água
- 600 g leite
- 600 g cebola branca cortada em pedaços
- 120 g manteiga
- 1 c. chá de folhas de tomilho fresco, mais q.b. p/ guarnecer
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Creme de batata com ovo cozido
40min
Crème au Moulin Vert
40min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Creme de curgete
20min
Creme de canónigos
25min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Creme de curgete
40min
Creme de couve-flor
45min
Creme de couve-flor com couve roxa
30min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45min
Aveludado de lentilhas
40min
Sopa de cenoura e canónigos
35min