Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dunkle Weintrauben
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 4 Zweige Rosmarin (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2571 kJ / 614 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow Cooking Pflaumenmus
6h 30 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 dk
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 dk
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 dk
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 dk
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 dk
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35min
Himbeergelee pur
20min
Beeren-Mix-Konfitüre
1sa
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 dk
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre
25 dk