![Mousse helado de praliné de almendras Mousse helado de praliné de almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a73ab5fa-16f4-4372-a7fb-b645745658e6/Derivates/99f8bbb9-6e5d-426f-8576-859a55737a9b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de almendras
- 150 g de azúcar
- 40 g de agua
- 100 g de almendras crudas sin piel
Crema montada
- 400 g de crema de leche con mínimo 30% de materia grasa, muy fría
Relleno y armado
- 200 g de queso crema
- 400 g de leche condensada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2610 kJ / 623.7 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia con cebolla y romero
2ч. 30 мин.
Profiteroles de tiramisú
4h
Bavaroise de vainilla y fresa
4 godz. 15 min
Amaretti
1h 20min
Sal de paprika
10 min
Licor de crema de whisky
10 min
Sedoso de pistache
1ч. 30 мин.
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7h 40min
Canchánchara (Cóctel cubano) - Cuba
5 min
Lomo mechado
2h
Tartaletas de arándanos con franchipán
1ч. 30 мин.
Carne molida
35min