![Triffle de maracuyá Triffle de maracuyá](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17de15b0-0cbe-426f-82ae-b8be95e0099c/Derivates/64383c5a599eba127b05b94f500b0781e47df403.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue helado
- 2 claras de huevo
- 110 g de azúcar
- 50 g de chocolate negro (70% de cacao)
Curd de maracuyá
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 200 g de pulpa de maracuyá
- 100 g de manteca fría en cubos
Crema de chocolate blanco
- 200 g de crema de leche
- 100 g de chocolate blanco en trozos
- 200 g de queso crema tipo Finlandia®
Armado del triffle
- 80 g de galletitas tipo Chocolinas®
- 15 g de Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2203 kJ / 526 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Crackers de queso
2 Std. 45 Min
Barritas de avena y chocolate
45 Min
Torta trufada de chocolate
35 min
Manteca de maní y mantecol
2h 20min
Tortas fritas
1hod. 5min
Galletitas de manteca
50min
Galletitas vidriera
1 godz. 30 min
Marquise de chocolate
2h 40min
Chipa
30min
Crackers de semillas
50min
Alfajores de nuez
1hod.