Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue helado
- 2 claras de huevo
- 110 g de azúcar
- 50 g de chocolate negro (70% de cacao)
Curd de maracuyá
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 200 g de pulpa de maracuyá
- 100 g de manteca fría en cubos
Crema de chocolate blanco
- 200 g de crema de leche
- 100 g de chocolate blanco en trozos
- 200 g de queso crema tipo Finlandia®
Armado del triffle
- 80 g de galletitas tipo Chocolinas®
- 15 g de Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2203 kJ / 526 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Ñoquis de batata fritos con salsa de gorgonzola
1h
Empanadas de pollo
2h 30 min
Pepitas
55min
Empanadas argentinas
3h 40min
Crackers de queso
2 Std. 45 Min
Bocados de polenta con caponata siciliana o compota de frutos rojos
4 Std. 5 Min
Empanadas de bondiola a la barbacoa
1h 25min
Empanadas de carne
1h 50 min
Pastafrola de membrillo
2h
Medialunas de manteca
5h 30min
Budín de mandarinas
55min
Chipa
30min