Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de harina y algo más para enharinar
- 1 pellizco de sal
- ½ cucharadita de azúcar
- 90 g de mantequilla cortada en trozos
- 20 g de agua
- 1 yema
Pasta de almendras
- 100 g de almendras sin piel
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
-
2
cucharadas de ron
lub 1 cucharadita de esencia de vainilla líquida
Relleno y montaje
- 750 g de peras
- 30 g de azúcar rubia
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2218 kJ / 530 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queque de zanahoria y naranja
2h 15min
Galletitas tiernas de zanahoria, avena y naranja
50min
Puré de papas, espinaca y queso
30min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Risotto cremoso de champiñones y camarón.
1 godz.
Humita
50min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastafrola de membrillo con nueces
2h 20min
Arroz caldoso con leche de coco y camarones
50min
Salsa de tomate estilo italiano
35 min
Fajitas de carne
1 godz.
Crema de zapallito italiano
50min