![Décoction d’orge à l’abricot et au gingembre Décoction d’orge à l’abricot et au gingembre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d45220b-9502-4a22-87c0-ba99a579007a/Derivates/ccf331ff-23a6-4cde-9ab4-b03ffcb6a459.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d’orge perlé
- 60 g d'abricots secs, dénoyautés
- 2 figues séchées
- 15 g de gingembre, frais, pelé
- 1 pincée de sel
- 1600 g d'eau
- 1 - 2 citron(s), selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 154 kJ / 37 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules énergétiques
30min
Jus détox pour une peau rayonnante
10 min
Caramels à la crème
2 Std.
Crème brûlée au chocolat
3 Std. 10 Min
Pain aux tomates et basilic
1 godz. 45 min
Menu: Soupe de topinambours, "Beet" Wellington, légumes au four et trifle de pain d'épices
Pas d’évaluation
Œufs colorés en vert
Pas d’évaluation
Boules protéinées au chocolat-beurre d'arachides
45min
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Tarte aux poires séchées du Toggenbourg
Pas d’évaluation
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
Pas d’évaluation
Chutney de poires
50min