Dill-Zitronen-Lachs mit Ofengemüse
TM6 TM5

Dill-Zitronen-Lachs mit Ofengemüse

4.8 (1.2K ocen)

Składniki

  • 20 g Parmesan, in Stücken
  • 15 g Olivenöl
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ½ TL Knoblauch, gemahlen
  • 1 rote Paprika, in Streifen (1 x 4 cm)
  • 1 Zwiebel, geachtelt
  • 150 g Fenchel, in Streifen
  • 100 g Möhren, in Stiften (1 x 4 cm)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 10 g Zitronensaft
  • 4 Stängel Dill, abgezupft
  • 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
  • 400 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1762 kJ / 421 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
5.5 g
Sód
211 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy