Hackbällchen mit Dill-Dip

Hackbällchen mit Dill-Dip

4.3 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Apfel, säuerlich geviertelt
    1
  • rote Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Dill abgezupft
    7 Stängel
  • Gewürzgurken in Stücken
    60 g
  • Gurkenwasser
    60 g
  • Joghurt, 3,5%
    200 g
  • Mayonnaise
    200 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Prise
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    2 EL
  • Paniermehl
    60 g
  • Hackfleisch, gemischt
    600 g
  • Eier
    2
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • scharfer Senf
    1 EL
  • Majoran
    1 TL
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 973 kcal / 4074 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 77 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...