Urządzenia i Akcesoria
Simnel Cake
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
11 portions
Składniki
Dried Fruits
-
dark raisins6 oz
-
golden raisins6 oz
-
candied cherries4 oz
-
brandy1 oz
-
oranges zested2
-
lemon zested1
-
lime zested1
Marzipan
-
sugar16 oz
-
blanched almonds16 oz
-
corn syrup½ oz
-
egg whites from large eggs2
-
almond extract1 tsp
-
lemon juice½ tsp
Cake
-
dark brown sugar8 oz
-
lemon thin peel only, no pith1
-
unsalted butter diced, room temperature8 oz
-
large eggs4
-
corn syrup1 tbsp
-
all-purpose flour8 oz
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
ground cloves½ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
salt⅛ tsp
Apricot Glaze
-
apricot jam3 oz
-
water1 oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
83 mg
Białko
15 g
Kalorie
3757 kJ /
898 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
128 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Bundt Cake
2 godz.
Truffle Cake with Hazelnut Praline
7 godz. 45 min
Pineapple Upside Down Cake
1 godz. 15 min
Caramel Sous-Vide Pineapple
1 godz. 30 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Flan Pudding
3 godz.
Kringle
2 godz. 30 min
Croquembouche
3 godz. 30 min
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 godz.
Portuguese Custard Tarts
1 godz. 10 min
Carrot Cake with Cream Cheese Frosting
2 godz.