Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 13 ½ oz water
- 22 oz bread flour
-
5
tsp dried instant yeast
lub 1 oz fresh yeast - 1 oz extra virgin olive oil
- 1 pinch sugar
- 1 tsp salt
Topping
- 3 oz extra virgin olive oil
- 3 tbsp water
-
3
oz honey, plus extra to drizzle
lub 3 oz agave, plus extra to drizzle - 1 ½ tsp salt
- 1 tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pita Bread
2h
Sausage Calzone with Sun-Dried Tomatoes
40 Min
Egg-Free Mayonnaise
10 Min
Focaccia with Onions
1 Std. 30 Min
Bananas Foster Bread Pudding
1h 50min
Marinara Dipping Sauce
10 Min
Cinnamon Bread
2h 15min
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1 Std. 40 Min
Focaccia with Sea Salt Flakes
1 Std. 40 Min
Garlic Pull-Apart Knots
1h 55 min
Homemade Pasta
1 Std.