Deconstructed Strawberry Custard Tart

Deconstructed Strawberry Custard Tart

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
10 portions

Składniki

Shortcrust Pastry
  • sugar
    1 oz
  • lemon
    1
  • unsalted butter softened, in pieces
    2 oz
  • egg yolks from large eggs
    2
  • vanilla bean pod seeds only
    1
  • salt
    1 pinch
  • all-purpose flour
    4 oz
Custard Cream
  • gelatin sheets (approx. 2 g each)
    3
  • cold water to soak
  • whole milk
    14 oz
  • egg yolks from large eggs
    4
  • sugar
    2 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • corn starch
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • heavy whipping cream chilled
    3 ½ oz
  • mascarpone
    9 oz
  • vanilla sugar (see Tip)
    1 tsp
Strawberry Sauce
  • sugar
    2 oz
  • water
    2 oz
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 tsp
  • fresh strawberries halved
    9 oz

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 148.6 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1474.9 kJ / 352.5 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Węglowodany 35.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...