Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 stonky čerstvého kopru, otrhané špičky (opcjonalnie)
- 300 gramů fenyklu, na kousky
- 150 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 30 gramů extra panenského olivového oleje
- 20 gramů čerstvě vymačkané šťávy z limetky
- ½ čajové lžičky soli
- 5 - 8 kuliček růžového pepře
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vařený bulgur
35 Min
Chřestový salát s mangem
35 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Fenyklový salát s grapefruitem
20min
Placky s koprem a fetou
1h 20min
Pâté z hub
1 Std. 25 Min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45 Min
Farfalle s chřestem, pancettou a šafránem
35 Min
Rizoto s chřestem a mangoldem
45 Min
Dip se sušenými rajčaty a koriandrem
20min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 Min
Salát romanesco
1 Std. 45 Min