Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Olivenöl
- 200 g Garnelen, roh, groß, geschält
- 1 ½ TL Salz
- 1 Schalotte (ca. 30 g), halbiert
- 250 g Erbsen, frisch (siehe Tipp)
- 700 g Wasser
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 320 g Farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti mit Senfsauce und Lachs
20 dk
Lachs-Pasta mit Spitzpaprika
40 Min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 Min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30min
Gedämpfter Lachs mit Kaffee-Hollandaise
40 Min
Fisch-Pasta
40 Min
Marinierter Gewürzlachs mit Romanesco-Risotto
13h
Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"
40 Min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50 Min
Pasta mit Tintenfisch
40 Min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 Min
Gebackener Lachs und Kartoffeln mit Dill
1ωρ. 15 λεπτ.