Porree-Feta-Tarte
TM6 TM5

Porree-Feta-Tarte

4.6 (861 ocen)

Składniki

Teig

  • 200 g Mehl
  • 1 Msp. Salz
  • 30 g Wasser, kalt
  • 1 Ei, getrennt
  • 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten

Belag

  • 30 g Butter, in Stücken
  • 300 g Porree, in dünnen Ringen (5-8 mm)
  • 50 g Weißwein
    lub 50 g Brühe
  • 150 g Crème fraîche
  • 30 g Mehl
  • 200 g Feta, zerbröckelt
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 Prise Muskat
  • 1 Ei

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1594 kJ / 381 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy