![Porree-Feta-Tarte Porree-Feta-Tarte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66BB55B4-CA19-451F-BDC8-B3659B7C91FB/Derivates/AFFE332D-CCF8-41B7-932D-B2B0CEFE5400.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Mehl
- 1 Msp. Salz
- 30 g Wasser, kalt
- 1 Ei, getrennt
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 30 g Butter, in Stücken
- 300 g Porree, in dünnen Ringen (5-8 mm)
-
50
g Weißwein
lub 50 g Brühe - 150 g Crème fraîche
- 30 g Mehl
- 200 g Feta, zerbröckelt
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Porreewähe
1h 15min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1 Std. 40 Min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Porree-Pilz-Quiche
2 godz. 10 min
Kürbis-Feta-Quiche
45 min
Spinattarte
1 godz. 20 min
Champignon-Schinken-Quiche
1h
Porreetorte
1 godz. 20 min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 godz.
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.