Porree-Feta-Tarte

Porree-Feta-Tarte

4.6 938 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl
    200 g
  • Salz
    1 Msp.
  • Wasser kalt
    30 g
  • Ei getrennt
    1
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
Belag
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Porree in dünnen Ringen (5-8 mm)
    300 g
  • Weißwein
    50 g
    50 g Brühe
  • Crème fraîche
    150 g
  • Mehl
    30 g
  • Feta zerbröckelt
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    1 Prise
  • Ei
    1

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 381 kcal / 1594 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...