
Urządzenia i Akcesoria
Porree-Feta-Tarte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl200 g
-
Salz1 Msp.
-
Wasser kalt30 g
-
Ei getrennt1
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
Belag
-
Butter in Stücken30 g
-
Porree in dünnen Ringen (5-8 mm)300 g
-
Weißwein50 g
-
Crème fraîche150 g
-
Mehl30 g
-
Feta zerbröckelt200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat1 Prise
-
Ei1
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
381 kcal /
1594 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
1.6 g