Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 120 g Speckwürfel
- 30 g Butter
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, in Stücken
- 300 g Erbsen, frisch oder TK
- 4 - 6 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
-
½
gestr. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Msp. Muskat
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Hühner-Frikassee mit Spätzle
30min
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1h
Buchstabensuppe
30min
Holländische Käse-Eier
40min
Kartoffel-Möhren-Auflauf mit Würstchen und Kräuter-Käse-Sauce
1h 50 min.
Möhrenrisotto mit Bratwurstkugeln
40min
Wikinger-Nudel-Topf
35min
Cheese-Makkaroni
30min
Mie-Nudel-Lasagne
1h 30min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1h
Frikadellen mit Kartoffel-Möhren-Stampf
45min