Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para babka
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos a temperatura ambiente y un poco más para engrasar
- 220 g de leche, a temperatura ambiente
- 10 g de levadura seca instantánea
- 175 g de azúcar
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 660 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 1 cdita de sal
Ganache de chocolate
- 100 g de chocolate semi amargo
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cocoa en polvo, endulzada
- 50 g de azúcar glass, y un poco más para espolvorear
Jarabe simple.
- 160 g de agua
- 135 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1066 kJ / 259 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 116 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Conchas Gourmet
3 Std. 15 Min
Garibaldis de chocolate
50 min
Rosca de reyes
4h
Torta de cielo
50 min
Pastel double fudge
3 Std.
Pan de muerto
6h
Pastel capuchino
2h
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Bisquets
40 min
Roles de canela con glaseado
2h 30 min
Scones con mantequilla de frambuesa
25 min