Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de ajonjolí
- 50 g de ajonjolí negro
- 60 g de azúcar
- 100 g de leche
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 yemas de huevo
- ¼ cdita de extracto de vainilla natural
- 2 pizcas de sal
Masa de mochi
- 140 g de azúcar
- 120 g de harina de arroz glutinoso
- 180 g de agua
- 3 - 5 cdas de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 988.4 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 41.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1u. 50min
Arroz rojo con verduras de verano y queso feta
45 min
Pay de limón helado con merengue italiano
5 Std. 10 Min
Pica pau portugués
20min
Pastel de zanahoria
2 godz. 55 min
Pastel de chocolate con betún de palomitas y cacahuate
1h 30min
Crepas dulces con piñones, pistaches y especias
3u. 40min
Manakish (pan zaatar)
2 godz. 40 min
Burritos
1h 30min
Ensopado de Borrego
25sa 10 dk
Pay de limón con galletas
12h
Queso rallado, semi duro (300 g)
5min