Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Helado de ajonjolí
- 50 g de ajonjolí negro
- 60 g de azúcar
- 100 g de leche
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 yemas de huevo
- ¼ cdita de extracto de vainilla natural
- 2 pizcas de sal
Masa de mochi
- 140 g de azúcar
- 120 g de harina de arroz glutinoso
- 180 g de agua
- 3 - 5 cdas de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 988.4 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 41.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40 Min
Sour de melón y pepino (Mocktail)
Brak ocen
Pay de nuez sin harina
2h
Cookie cheesecakes
1h 40 min
Camarones cremosos a la diabla
40 Min
Waffles
40 Min
Nidos de chocolate
35 Min
Blinis
1h 30 min
Banh xeo (crepas vietnamitas con camarón)
1h 30 min
Blinis
20min
Galletas con chispas de chocolate sin huevo
45min
Cochinita Pibil Demo
15min