Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 500 g de harina leudante
- ½ cucharada de sal
- 40 g de manteca o grasa vacuna (a temperatura ambiente)
-
300 - 400
g de aceite para freír
lub grasa - 1 taza de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pastafrola de membrillo
2h
Chipa
30min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Budín de naranja
1h
Budín de mandarinas
55 min
Galletitas de manteca
50min
Postrecitos de dulce de leche
2h 20min
Empanadas de carne
1h 50 min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Tarta Pascualina
1 godz. 30 min
Tarta de jamón, queso y tomate
1h 10min
Polenta cremosa con queso y salsa boloñesa
1h 45min