Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di latte intero
- 50 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
- acqua, Cognac o altro liquore a piacere q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2301 kJ / 550 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
Alternatywne przepisy
Caramello liquido
35 Min
Panna cotta
6h 30min
Panna cotta con salsa al caramello
6 Std. 20 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20 min
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12 Std.
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15min
Topping al cioccolato
25 Min
Coulis di fragole
20 Min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5小时 30 分钟
Panna cotta al caffè
4h 20 min
Crème caramel (TM6)
4h
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min