Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Açúcar de baunilha
- 1 - 2 vagens de baunilha cortadas em pedaços
- 200 g açúcar
Avelãs
- 500 g avelã s/ pele
- 4 claras de ovo
- ½ c. chá de sal
- 5 g café solúvel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3065.1 kJ / 732.6 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 81.9 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 192.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1 Std. 10 Min
Pão alemão
2 Std.
Quadrados para chocolate quente
2 Std.
Vitela asiática com grão e cuscuz
9 Std. 20 Min
Bola doce mirandesa
1 Std. 50 Min
Pão de batata
Brak ocen
Pastéis de batata
2 Std.
Batatas recheadas
1 Std. 30 Min
Frango à Peruana com molho verde e salada de abacate
10h 30min
Bolo picante de ameixa
5 Std. 30 Min
Tarte de framboesa
1 Std. 10 Min
Pães de leite
1 godz. 35 min