![Faire sauter 200 g de pommes Faire sauter 200 g de pommes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e29ed2c-c773-44ff-b3a9-fa97c9107307/Derivates/e77e1eee-3acd-45d8-84c9-71146e5137a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre clarifié
- 200 g de pommes (à chair ferme, type Granny Smith, Fuji, Pink Lady), coupées en morceaux (3,5 cm)
- 15 g de sucre en poudre
- ¼ - ½ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Dorer 250 g de dinde en lanières
15 min
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 min
Dorer 250 g de poulet en cubes
15 min
Faire sauter 200 g d'ananas
15 min
Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets
15 min
Faire sauter 400 g d'ananas
20 min
Faire sauter 400 g de poires
15 min
Faire sauter 400 g de pommes
15 min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 min
Faire sauter 200 g de poivrons
20 min
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Faire sauter un mélange de légumes
30 min