Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 20 - 60 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaini rasi di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Pan Brioche
8 Std.
Baguette
4 Std.
Pane rustico
2 Std.
Pane alle olive
2hod. 20min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Preimpasto per pane
24u. 30min
Panini al latte
4h 50min
Baguette tradizionale
15h 35min
Treccia di grano duro alla salvia
5 Std.
Pane per hamburger
3 Std. 20 Min
Mantovanine
2h 45min