Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
-
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 20 - 60 g di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 1 ½ cucchiaini rasi di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pane alle erbe aromatiche
1j 30 menit
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 menit
Panini all'olio
3h 10min
Pan Brioche
8h
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pane di patate
3sa
Ciabattine veloci
3h 10min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Pai Bao (pane asiatico)
5h 30min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20 min