Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mousse ai frutti rossi
4h
Crema inglese
15 Min
Delizia al cioccolato
40 Min
Salsa al cioccolato per tutti i giorni
20 Min
Soufflé al formaggio
55min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 Std. 25 Min
Budino al cioccolato
6h 15min
Mousse cioccolato e kiwi
20 Min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Bicchierini ai 3 cioccolati
4 Std. 30 Min
Coulis di frutta
10 Min