Wersje kompatybilne
Brócolos e batatas com molho de queijo azul
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brócolos e batatas
- 700 g água
- ½ c. chá de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços (3-4 cm)
- 600 g brócolos, só os floretes
Molho de queijo
- 400 g água
-
½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub ½ cubo de caldo de legumes - 100 g queijo azul cortado em pedaços
- 20 g farinha
- 50 g manteiga
- 80 g natas
- ¼ c. chá de pimenta branca
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 903 mg
Alternatywne przepisy
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55min
Rösti suíço - TM5
Brak ocen
Asas de frango com limão, arroz e vegetais
Brak ocen
Arroz primavera integral
1 Std.
Cuscuz à paulista
1h 25min
Massa aerada (podre)
20 min
Casquinha de siri
40 Min
Ovos cozidos
20 min
Pasta de gengibre
15min
Cozer 800 g de espargos
50 min
Saltear 300 g de cebola
20 min
Crepes cor-de-rosa com húmus de grão e amêndoa
35 Min