Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g água
- 1 pitada de sal
Recheio
- 400 g queijo fresco
- 250 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 60 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 371.5 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 84.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Sericaia
1h 30min
Arroz-doce de leite condensado
1h
Pavlova de pêssego
2j 30 menit
Broas de erva doce
1h 5min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40min
Felisminas
45min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Pão de ló de Margaride
1 Std. 15 Min
Sopa de ovo
40min
Doce de tomate
30min