Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g água
- 1 pitada de sal
Recheio
- 400 g queijo fresco
- 250 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 60 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 371.5 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 84.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-rissóis de amêijoa
4h
Sericaia
1h 30min
Pastilla de fruta da época com tomilho
40min
Lagarto alentejano
1h 40min
Serradura de chocolate
3h 20min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1h 45min
Coroa do advento
1h 30min
Ferraduras de amêndoa
45min
Broas de erva doce
1 godz. 5 min
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Doce de tomate
30min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h