![Esponja de chocolate al vapor Esponja de chocolate al vapor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C33752B6-95CD-4884-B4FF-EE97D7CA5678/Derivates/e6d9ae77-e941-4e45-929a-9f810b2eda8a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganche de chocolate
- 100 g de chocolate amargo
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
Esponja de chocolate
- 3 huevos
- 50 g de azúcar refinada
- aceite en aerosol, el necesario para engrasar
- 25 g fécula de maíz
- 25 g de cocoa en polvo
- 300 g de agua, para el Varoma
- 180 g helado de chocolate, para servir
- 100 g de fruta de temporada, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 619 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natilla de coco y chocolate (sin lácteos) TM6
15 Min
Bocaditos de chocolate blanco y caramelo salado TM6
1 godz. 30 min
Tartaletas de almendra y naranja
1h 50min
Diamantes de chocolate
1 Std.
Tarta de queso mascarpone y fresas a la vainilla
2 Std. 20 Min
Yogur de coco
Brak ocen
Pasta fresca de hierbas
25 Min
Panquecitos de emergencia
10 min
Waffles veganos con salsa de chocolate
30 Min
Leche con malvaviscos
10 min
Crème brûlée de café TM6
15 Min
Pay de limón express
15 Min