Esponja de chocolate al vapor

Esponja de chocolate al vapor

4.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

Ganche de chocolate
  • 100 g de chocolate amargo
  • 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
Esponja de chocolate
  • 3 huevos
  • 50 g de azúcar refinada
  • aceite en aerosol el necesario para engrasar
  • 25 g fécula de maíz
  • 25 g de cocoa en polvo
  • 300 g de agua para el Varoma
  • 180 g helado de chocolate para servir
  • 100 g de fruta de temporada para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 47 mg
Białko 4 g
Kalorie 619 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...