Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orejitas
- 200 g de mantequilla, congelada en trozos pequeños (y un poco más)
- 200 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 90 g de agua, muy fría
- ½ cucharadita de sal
- 200 g de azúcar
Coberturas de chocolate
- 60 g de aceite de girasol
- 120 g de chocolate amargo
- 120 g de chocolate con leche
- 120 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de rompope
2 godz.
Pastel arcoiris
2 godz.
Medias noches al vapor
2 godz.
Panqué de vainilla
2 godz. 40 min
Polvorones
1h
Cup-cakes de cactus
45 min
Pastel tropical
2 godz. 40 min
Panecillos de leche al vapor con chocolate
3h 35min
Donas de chocolate
50min
Trenzas
1h 20 min
Bolillos caseros
1h 40 min
Crepas, receta básica
1h 20 min