Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 麻油 ,深色(烤)
- 50 克 新鲜姜 ,拍扁
- 8 朵 干香菇 ,浸泡软化,挤压
- 750 克 甘榜鸡 ,切块 (5 公分)
- 1000 克 水
- 1 个 蜜枣
- 30 克 红枣 ,去籽
- 55 克 福州红糟酒 , 额外准备1汤匙烹煮用
- 15 克 枸杞
- 1 小撮 盐
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 164 mg