Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 5 瓣 蒜头 ,切片
- 15 克 姜 ,切片
- 500 克 五花肉 ,选择瘦肉多的,切薄片
- 4 支 新鲜红辣椒 ,选择小米辣,切斜刀片
- 100 克 新鲜青辣椒 ,选择青二荆条,切斜刀片
- 20 克 生抽
- 10 克 老抽
- 20 克 豆豉酱 ,选老干妈豆豉酱
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3067.3 kJ / 733.1 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 362.5 mg